Káros-e az elektroszmog?

Láthatatlan ellenségünk – az elektroszmog

Mobil az éjjeliszekrényen, bekapcsolt lap-top vagy tv a hálószobában? Akár fél órán át tartó mobiltelefon használat headset nélkül? Ismerős a szituáció? Te is így éled a mindennapjaid? Vajon köze lehet ennek a régóta fennálló alvászavarodhoz?

Mi az elektroszmog? Káros-e?

A 21. század felgyorsult és modernizált világában élünk, melyben a technika rohamos fejlődésének pozitív következményein kívül annak negatív hatásait is megtapasztalhatjuk bőrünkön. Habár az elektromos berendezések „létszükségletei” a mai modern ember mindennapjainak; nem árt tisztában lenni vele, hogy minden elektromos készüléket elektromos mezők vesznek körül, vagy elektromágneses hullámokat bocsátanak ki. Ezek pedig a természetes elektromágneses forrásoktól eltérően (vihar, Nap stb.) mesterséges módon bocsátják ki a sugárzást.

Az elektromos vagy elektromágneses terek, valamint radiofrekvenciás sugárzások hozzák létre az elektroszmogot, azaz egy „elektromos ködöt”, mely körbeveszi és terheli szervezetünket egész nap.

Káros-e az elektroszmog? – Elektroszmog hatása az emberi szervezetre


Az elektroszmog negatív hatása, hogy az agyat szabályozó jelzések nem tudnak célba jutni, vagy téves utasításokat kap akár a sejtanyagcserében is.

Mik a következményei?

Az elektroszmog a szervek hibás működését eredményezheti, valamint az emberi szervezet természetes önszabályozását megzavarhatja. Az elektroszmog ma már komoly egészségügyi kockázatot jelent. Az emberek nagyobb hányada a világon környezeti ártalmaktól szenved, illetve az elektroszmognak köze lehet számos megbetegedésekhez. E tényeket a szakemberek is megállapították már. A viták túlnyomó része inkább arról szól, hogy milyen mértékű sugárzás szükséges a komolyabb megbetegedésekhez, és milyen időtartam szükségesek ahhoz, hogy a szervezetben már károsodás lépjen fel. A mobiltelefonok esetleges rákkeltő hatásairól is számos kutatást végeztek már világszerte.

EHS – Elektroszmog Hiperérzékenység ­- Ilyen is van?

Valóban veszélyezteti egészségünket az elektroszmog? A hálóhelyek műszeres épületbiológiai mérésének fontossága egyre égetőbb szükség? A Segerbäck-szindrómaként is ismert EHS, azaz Elektroszmog Hiperérzékenység egy újfajta betegség, mely során az agy rendkívül érzékeny az elektronikus készülékek gerjesztette elektromágneses hullámokra. A statisztikák szerint a lakosság 3-5 %-a szenved kifejezetten az EHS-ben.

Te is tapasztalod?

Az elektroszmog hosszú távon olyan egészségkárosító hatással lehet az emberi szervezetre, mint az alvászavarok, szív- és érrendszeri betegségek, gyerekkori hiperaktivitás, hormonális zavarok, migrén. De ingerlékenységet és visszatérő megbetegedéseket is okozhat.

Milyen megoldás lehetséges az elektroszmoggal szemben? Hogyan tudok védekezni?

Bizonyára te is hallottad már tanácsként, hogy azon helyiségekben, ahol a legtöbb időt töltöd, mellőzd az elektromos berendezések használatát! Kerüljük a nagy elektromos tereket (magas feszültségű vezetékek környéke, trafóházak stb.)! A mobil ne legyen közel a fejünkhöz, testünkhöz, vagy csökkentsd a mobilhasználatot!

Szinte lehetetlenség, ugye?

Az elektromos köd szinte mindenhol körbevesz bennünket: PC-monitor és nyomtató a munkahelyünkön; mikrohullámú sütő; tv, wifi a nappaliban; a villanybojler, a hajszárító a fürdőben. GPS a kocsiban.

Erre a problémára nyújt megoldást az E-SZMOG-SHIELD

Az E-SZMOG-SHIELD kiszűri, illetve csökkenti:

  • az ártó elektroszmog sugárzásokat
  • a kis- és nagyfrekvenciás terheléseket
  • a radon sugárzást
  • a negatív földsugárzásokat 

Az egészségkárosodások és a megbetegedések rizikófaktorait csökkenti. Az E-SZMOG-SHIELD a káros hatású mikro-elektromágneses mezők csökkentését viszi véghez.

Mit kell tudni róla?

Technológia elemzések és szaktanácsadók munkáján alapszik, mely az EU-ban már bevált technikákat, anyagokat, valamint eszközöket alkalmazza, illetve fejlesztette tovább, hogy még eredményesebb tudjon lenni. A védelmi rendszer az elektroszmog ellen védelmet nyújt: mobiltelefonra, számítógépekre, autóra, épületekre, személyekre.

Az E-szmog-Shield termékek Dr. Erdei Edit PhD kutatási igazgató vezetésével (Andrológiai Stúdium Egészségügyi Kutató és Szolgáltató Kft.) kerültek minősítésre. A tanúsítvány tartalmazza a termékek specifikációját-gyártástechnológiáját, hatásmechanizmus-igazolását.

Szaktanácsadással, és épületbiológiai mérésekkel állok a rendelkezésedre! Vedd fel a harcot az elektroszmog ellen, mert attól még, hogy nem látszik, létezik!